Destinations

Affordable travel and top travel locations to visit for dutch travelers

Travel on a low budget and world attractions and top destinations selection: Situated in the lowland rainforest of northern Guatemala, Tikal is one of the top tourist attractions in Guatemala due to its beauty and ancient wonders. The name Tikal translates as “Place of Voices” (sometimes, “Place of Tongues”) and once boasted a bustling population of a quarter million or more. Today, however, all that is left of this ancient metropolis are a number of beautiful Mayan ruins. The city is surrounded by a large wildlife preserve, full of monkeys, parrots, deer, macaws and other incredible specimens. You’ll need to set aside a minimum of two days for a thorough exploration of this natural gem.

Tian Tan Buddha – or as it’s better known, the Big Buddha – is Hong Kong’s most recognisable and iconic landmark. It was 12 years in the making: 34 metres high, and accessible to visitors by a gruelling 268-step route up to its seat. Needless to say, be prepared for aching legs by the time you’re at the top. Just beside the Buddha is Po Lin Monastery, a wondrous, incense-filled sanctum that ranks among Buddhism’s most importart institutions. And if that slog gives you an appetite, head to the neighbouring Ngong Ping Village for a traditional Buddhist vegetarian meal.

Cruising around the sparkling waters of Europe is one of the best ways that anyone could spend a holiday. We all dream about stopping on charming islands, exploring new port towns, cruising the beautiful waters, and living the dreamy yachting lifestyle. If you are planning on booking the best yacht holidays in Greece, or want to explore more of Europe, then be sure to check out some of these destinations. Chartering a yacht and sailing between these amazing places will result in one of the best holidays possible!

Let’s be real—many people who travel to Southern California come primarily for Disneyland, “The happiest place on Earth.” Walt Disney’s inaugural theme park is more than 60 years old now, but its magic and excitement always feel brand-new. In 2001, an army of Imagineers added a second park to the resort, California Adventure, extending the fun with 30-plus more rides and attractions. At both of these Los Angeles attractions, Disney fans of all ages meet beloved characters, smile and scream aboard rides, cheer on parades, and get exhilarated by fireworks. Through it all, enchanting fantasy experiences make you feel like you’re right in your favorite Disney or Pixar movie. The theme parks—both prime Los Angeles tourist attractions—are surrounded by the lively Downtown Disney shopping district and many fantastic hotels.

Morocco’s most charming seaside town is laid-back Essaouira, an old hippie haunt of the 1970s that has lost none of its authenticity. The colorful fishing boats bobbing on the water, stately old shore-side fort walls, and twisty lanes of the old town make Essaouira a delight to discover. There’s a decent food scene here, with seafood an obvious mainstay on menus, and great cafe life. For those seeking more active sightseeing, there are also great walks along the beach to outlying villages, and surfing along the beach.

For our dutch visitors:

Lake Atitlan werd door Aldous Huxley beschreven als het mooiste meer ter wereld. Gelegen in de Guatemalteekse hooglanden, is het meer een prachtige tentoonstelling van natuurlijke pracht. Het portaal naar Lake Atitlan, de stad Pananajachel, is ook een portaal naar een inheemse wereld van de Maya’s en andere oude volkeren. Het is een prachtig gebied, met veel toeristische attracties, mogelijkheden voor verkenning, duiken en Spaans leren.

De Tour Montparnasse werd in 1974 gebouwd op de plaats van het gelijknamige metrostation. Met een hoogte van 209 meter is deze staal-en-glas-kolos niet helemaal de hoogte van de Eiffeltoren, maar het biedt veel betere uitzichten – omdat ze eigenlijk de Eiffeltoren bevatten! Een supersnelle lift stuurt je omhoog naar de 56e verdieping, waar een tentoonstelling vol luchtfoto’s van Parijs is, plus een cafe en een souvenirwinkel. Op een heldere dag kunt u tot wel 40 kilometer ver kijken, terwijl een tweede lift u naar het dak van het gebouw brengt.

Enkele topbestemmingen in de Egeische Zee zijn Franchini, Nafplion, Kreta en de eilanden Hydra en Spetses. Dit zijn plaatsen vol met unieke Griekse cultuur, geschiedenis en kunst. De Egeische Zee bevat eigenlijk meer dan 2000 eilanden – wat betekent dat een cruisevakantie hier vol kansen is. Net als de Ionische eilanden is de Egeische Zee goed opgezet voor iedereen die een zeilvakantie in Griekenland wil doen. De eilanden hier bieden hoogwaardige voorzieningen, handige havens en tal van rustige plekken om aan te meren. Enkele andere topbestemmingen in Griekenland voor een strandvakantie zijn Vassiliki, Porto Heli, Horto Pelion en Kos. Als je op zoek bent naar de droom van een Europese zomervakantie, kan het nauwelijks beter worden dan Griekenland.

Wandel door de historische Farmers Market: The Original Farmers Market werd geopend op de hoek van Third en Fairfax in 1934 en heeft veel van zijn originele smaak behouden – de meest verse producten, op bestelling gemaakt pindakaas, gastronomisch vlees en kaas en warme donuts – met een paar extraatjes (glutenvrije pizza, gumbo, authentiek Mexicaans eten). Dit is een geweldige attractie in LA voor het hele gezin Korean Bell of Friendship: Dit is een van onze mooiste toeristische attracties in LA. Ingewikkelde reliefpatronen vertegenwoordigen geesten en godinnen van vrijheid, overwinning en vrede, terwijl architectonische details het kleurrijke karakter van de Koreaanse cultuur verlenen. Best bezocht op een heldere, zonnige dag voor een picknick en een wandeling, het gebied biedt een ongerept uitzicht, aangevuld met de jachten en charterboten van de onderstaande haven. Bezoek de kathedraal van Onze Lieve Vrouw van Engelen: een van LA’s meest innovatieve gebouwen en de grootste katholieke kathedraal van het land, het inspireert bezoekers met zijn uitnodigende terrein en museum, perfect voor introspectie. Lezen extra informatie op dit reisportaal www.flacco.nl.

White Water Rafting op de Zambezi River: een van de beste plekken ter wereld voor wildwatervaren, dit is een niet te missen avontuurlijke activiteit bij Vic Falls. De British Canoe Union heeft de Zambezi bij Victoria Falls geclassificeerd als riviervlotten van klasse 5 met: “extreem moeilijke, lange en gewelddadige stroomversnellingen, steile hellingen, grote afdalingen en drukgebieden”. Wildwaterraften op de Zambezi is absoluut een adrenaline-opwekkende ervaring! Kies uit raftingtrips van een halve dag tot een hele of een hele dag over de Zambezi-rivier. Je navigeert door enkele van de beste stroomversnellingen ter wereld in de beroemde Batoka-kloof! De beste tijd om te gaan raften bij Vic Falls is tussen juli en februari wanneer het waterpeil laag is. Wildwaterraften sluiten de winkel rond april tot mei, afhankelijk van de regen.

Back To Top